Zou het dan toch kunnen?

Zou het dan toch kunnen?

Feestjes vieren in Coronatijd? Met veel kunst- en vliegwerk lijkt het van wel. Zo heb ik de afgelopen maanden stoepconcerten gegeven voor jarige mensen zoals:

89ste verjaardag

- Een hart onder de riem voor moeder die 89 werd, binnenmoest blijven en geen familie mocht ontvangen.

Verrassingsfeest

- In de voortuin op de stoep en in de straat samen met de buren een half uur verzoekliedjes gespeeld als verrassing voor Casper die 50 jaar werd.

Stoep/tuinfeest

- Een uurtje muziek op de stoep voor de 40ste verjaardag van Rinske, die dit haarzelf en de buren gezeten in hun eigen tuin cadeau deed.

Dansen met 1,5 meter afstand

Leuk en toch veilig?

Was dat leuk om te doen? ja absoluut. Hoe vonden de mensen het? Ja, geweldig. Ludieke acties als deze vallen absoluut in de smaak. Deden we het veilig? Ja, iedereen hield keurig anderhalve meter afstand.

Maar voelde het vrij om zo een feestje muzikaal op te vrolijken? Dat dan weer niet. Er was toch onder mijzelf en bij navraag ook onder de aanwezigen een dreigend gevoel. "Als er nu maar geen BOA aankomt die dit bestempelt als samenscholing, of betitelt als verboden evenement." Het gevoel "betrapt" te worden bij mijn vrolijke werk voelde voor mij als heel ambivalent en ondanks het plezier van het concert, gaf dit toch een rare bijsmaak.
Dit had ik in een "vrij" land als Nederland tot voor kort nooit voor mogelijk gehouden en nu was het toch werkelijkheid.

Zingen mag weer

Versoepelingen

De versoepelingen die afgelopen woensdag 24 juni zijn aangekondig voelen dan ook letterlijk als het losomen van een klem rond mijn borst. Voor de mensen die zich ook beperkt hebben gevoeld in hun bewegingsvrijheid, zal dit waarschijnlijk herkenbaar zijn.

Gezonde afstand afspraken

En nu...... de volgende stap. Feest vieren, maar met 30 mensen en anderhalve meter afstand bewaren, lijkt toch minder wenselijk voor een verjaardagsfeest of voor mensen die hun huwelijksjubileum willen vieren. We mogen weer met meer dan 30 personen samenkomen. Van de anderhalve meter regel naar "gezonde afstand afspraken". Zou de volgende stap kunnen zijn. Gelukkig wordt hier nu overleg gevoerd.
Zo is Ondernemend Nederland hierover in gesprek met Den Haag, lees ik in de Ondernemer. Hier staat onder andere: "We zijn daarom blij dat minister Grapperhaus TNO onderzoek laat verrichten naar ventilatie in zalen en horeca etablissementen. Daarbij is een essentiële vraag of er onder voorwaarden buiten en in goed geventileerde ruimten alternatieven mogelijk zijn voor anderhalve meter afstand."

En dat lijkt goed nieuws. Veiligheid voorop, daarna gezonde afstand.

Bellen blazen kinderen

Creatief zijn kan weer!

Voor nu zitten we nog gebonden aan de anderhalve meter regel en zullen we creatief moeten zijn. En dankzij de versoepelingen kan dit ook, en hoeft een feestje vieren dus niet meer met een stiekum of schuldig gevoel.
Ben je van plan om je verjaardag of een andere gelegenheid te vieren? Lekker in de tuin of in een geventileerde ruimte? Dan kom ik graag muziek bij je maken. Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.
Gezellige liedjes, op een prettig geluidsniveau, zodat jullie elkaar ook gewoon kunnen verstaan met twee armlengtes afstand.

Nu tijdelijk speciaal tarief, 50% korting


En tot 31 augustus speel met een speciale Coronakorting van 50% op mijn gebruikelijke tarief. Al vanaf 175,- Euro all in.

Wat kun je doen?

Bel me op 0653238687 of vul het contactformulier in. Weet je iemand die een feestje gaat geven? Dan zou ik het erg op prijs stellen wanneer je dit bericht door wilt sturen. Kopieer deze link, https://www.poptroubadour.nl/actueel-overzicht/zou-het-dan-toch-kunnen en stuur hem per e-mail of Whatsapp door.
Wil je dit bericht delen op de sociale media? Heel graag. Gebruik hiervoor de knoppen helemaal onderaan deze pagina.

Graag tot gauw op een zomers, gezond, leuk en veilig feestje.