Een mooie toekomst

Een mooie toekomst

Verbinding

Verbinding, bij het samenkomen van mensen, dat is wat ik de afgelopen maanden meer dan ooit heb gevoeld. Sinds eind juni beginnen het aantal optredens op jubileum- verjaardags- en vriendenfeestjes weer aan te trekken. Ik zie dat jong en oud met een meer dan gebruikelijk enthousiasme op het feest van vriend of familie verschijnen. In een zaal, of tent en bij mooi weer lekker buiten, wordt de bruiloft of het jubileum gevierd. En... wat zie ik een blije gezichten. Mensen snakken ernaar om elkaar weer fysiek te ontmoeten en om weer persoonlijk te verbinden.

Samenzijn

Echt samenzijn met familie en vrienden. Dierbaren, die elkaar vaak meer dan een jaar niet hebben kunnen ontmoeten, begroeten elkaar enthousiast en ontroerd. Er wordt veel gepraat, gezongen, een dansje gemaakt en heerlijk gegeten en gedronken. De mensen van de catering lopen zich stralend het vuur uit de sloffen om het hun gasten helemaal naar de zin te maken. Overal blije en lachende, ja opgeluchte gezichten.

Bruiloft

Respect

Wat mij ook opvalt is dat mensen niet bandeloos los gaan. Nee, in tegendeel er is respect. Op een haast intuïtieve manier wordt er rekening gehouden met de (fysieke) ruimte die een ander wenst in te nemen. En dat is prachtig om te zien en te beleven. Zo kan een ieder heerlijk genieten, ontmoeten en ontspannen feest vieren.

Groei

Het lijkt wel alsof we als mensen zijn gegroeid in de periode die achter ons ligt. Dat we nu wijzer, liefdevoller en met meer wederzijds respect met elkaar omgaan. Dat we de diepere verbinding zoeken en vinden. Menselijke verbinding en samenzijn, die zo in onze natuur zit.

En ik?

Wat ben ik zielsgelukkig dat ik mijn werk weer kan doen. Mensen blij maken met liedjes. Meezingers, dansmuziek, of een ontroerende ballad. Mij gezellig tussen de mensen begeven en de feestvreugde faciliteren. Ik ben een gelukkig mens en heb het mooiste vak dat ik me kan wensen.

Image

Een mooie toekomst

Dit zo schrijvende vraag ik mij af: Hoe zou dat zijn? Als we de persoonlijke verbinding blijven zoeken en met respect voor elkaars fysieke en niet fysieke grenzen samen kunnen komen. Wanneer we samen groeien door ook fouten te maken, de moed hebben deze te erkennen en daarmee verantwoordelijkheid te dragen voor een toekomst die we uiteindelijk zelf vormgeven.
Dit is wat ik de afgelopen maanden heb gezien op de feesten en bijeenkomsten waar ik muziek heb mogen spelen. Ik geloof dus echt dat het kan.

Jouw feest
Overweeg je ook een feest te geven, laat het me dan gerust weten. Zou, onverhoopt door beperkende maatregelen, het feest toch niet door kunnen gaan, dan kun je kosteloos annuleren of verplaatsen. Ken je mensen die een feest gaan geven, stuur dan graag dit bericht aan hen door. Je kunt hiervoor de knoppen onderaan deze pagina gebruiken. Ik bespreek graag vrijblijvend hun wensen en de mogelijkheden.

Wil je op dit artikel reageren? Graag. Laat je reactie dan onderaan deze pagina achter.