Test jezelf: maak het spannend

Test jezelf: maak het spannend

Dank je wel dat je deze keer mijn blog weer leest. Het is een prachtig voorjaar en ik heb vanaf april al meer dan 20 optredens mogen doen. En met dit lekkere weer vaak buiten.

Poptroubadour zomer foto

Ieder feest is uniek

Ieder feest is uniek. Ik kom op heel diverse locaties. Van boerenschuur tot feestje aan het Noordzeestrand. Van chique restaurant tot onder een luifel tijdens een tuinfeest. En iedere keer weer een andere samenstelling van gasten. Van Groningen tot Zeeland en van de kop van Noord-Holland tot Brabant.

Alhoewel ieder feest uniek is treedt er door het veelvuldig spelen bij mij toch een zekere gewenning op. Dit is aan de ene kant natuurlijk prima. Ik sta niet meer te trillen op mijn benen voordat ik begin met een optreden en ook word ik ‘s nachts niet wakker van de stress. Ik kan zelfverzekerd muziek maken op een feest en kan overzicht houden. Ik heb dankzij de gewenning genoeg vrije aandacht om, wanneer dit nodig en wenselijk is, de rol van tijdelijke ceremoniemeester op mij te nemen.

Poptroubadour foto

Met theaterconcert uit comfortzone

Ik streef ernaar om iedere keer weer beter te worden. Om van ieder optreden het beste optreden ooit te maken. Vanuit de gewenning gaat de ontwikkeling wel door maar, langzaam. Wil ik een sprong maken, dan is het nodig om echt iets te doen dat spannend is en mij uit mijn comfortzone haalt.

Sinds een paar jaar geef ik mede daarom ook theaterconcerten. Jaarlijks ben ik bijvoorbeeld een aantal keer te zien en te horen bij Theater Kleintje Kunst in Hilversum. Ook geef ik bij ons thuis in ons boomstammenhuis in Soest de Lente- en Herfstconcerten.

Verschil tussen familiefeest en theaterconcert

Tijdens een familiefeest is het onderling contact van de gasten op het feest primair. Mensen ontmoeten elkaar en kunnen gezellig met elkaar praten. De aandacht van de gasten gaat uit naar elkaar en de troubadour speelt daar een versterkende rol in. Een theaterconcert is een heel ander soort optreden. Alle ogen en oren zijn namelijk niet op elkaar maar op mij gericht.

Poptroubadour zomer foto

Daar bij een familiefeest een klein foutje voor niemand storend is, is bij een theaterconcert iedere gemiste snaar en iedere aarzeling bij een gezongen tekst voor alle mensen hoorbaar.
Tijdens een theaterconcert word ik uitgedaagd om het extra goed te doen, mij extra goed voor te bereiden. Ik word uitgedaagd mijn zenuwen de baas te blijven en een mooie show neer te zetten.

Steeds meer aanvragen

Ieder keer dat ik een theatershow heb gedaan, merk ik dat ik het ook tijdens familiefeesten weer beter kan doen. Dit is fantastisch om te merken. Ik krijg de laatste jaren steeds meer aanvragen van mensen die zo genoten hebben van mijn zang en gitaarspel op een feest. Het wordt dus ook op familiefeesten wel degelijk opgemerkt.

En dan nu het goede nieuws:

Poptroubadour zomer foto

Theater Onder de Molen in Vorden

Op zondag 24 juni mag ik weer uit mijn comfortzone en speel ik in Theater Onder de Molen in Vorden tussen 15.00 uur en 17.00 uur een interactief theaterconcert. Reserveer hier je plaats.

Ik zou het erg op prijs stellen als je op deze blog wilt reageren. Wat daagt jou uit? Hoe word jij beter in wat je doet? Heb je vragen of verzoekliedjes voor het theaterconcert op 24 juni? Laat jouw reactie achter in het commentaarveld hieronder.

Ik zie je graag in Theater Onder De Molen (Een intiem theater op een schitterende locatie in de Lindesche Molen)