Meer over Arnoud

Meer over Arnoud

Achtergrond en visie

Mijn naam is Arnoud Kas en op deze pagina lees je in het kort wat mijn achtergrond is en waarom ik het prachtige beroep van troubadour uitoefen.

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in Zwolle, als oudste van een harmonieus gezin met 3 kinderen. Na de basisschool en het voortgezet onderwijs, heb ik gekozen om te gaan studeren aan de HEAO in Zwolle.
In 1990 ben ik getrouwd met Baudy Wiechers en samen hebben we drie prachtige kinderen, Valentijn (1995), Talinka (1998) en Yonian (2000).
Tussen 1989 en 2006 heb ik met veel plezier en energie diverse verkoop- en management funkties vervuld in zowel binnen- als buitenland.

Inzicht

Ondanks plezier in mijn werk een gelukkig huwelijk en een fijne vriendenkring, groeide er een verlangen om meer bij te dragen aan een betere wereld. Een wereld waarin wordt samengewerkt in plaats van geconcurreerd. Een wereld waarin angst voor een onbekende toekomst wordt omgezet naar nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar een toekomst die we samen aan het bouwen zijn. Een schonere wereld waarin de mensen in vrede en afstemming met elkaar kunnen leven. Een wereld waarin mensen “vandaag” de handen ineen slaan om “morgen” er weer mooier uit te laten zien.

Nieuwe koers

De inzichten en gereedschappen die ik heb gekregen en krijg tijdens persoonlijke ontwikkelingscursussen (Avatar) en bedrijfstrainingen (Open Circles Academy), gaven mij de handvatten gegeven dit verlangen om te kunnen zetten in concrete haalbare stappen.

Ik vind dat mensen het verdienen hun volle potentieel te leven. Ik geloof dat mensen het meeste geluk ervaren als zij zich optimaal kunnen ontplooien en als zij hun talenten, vaardigheden en kennis kunnen inzetten voor mensen die hier waarde aan hechten. Ik geloof dat onze acties (en non acties) een voorbeeld zijn voor onze kinderen en de mensen om ons heen. Goed voorbeeld doet goed volgen en zo zullen we een einde maken aan oorlog en vervuiling en in harmonie samen leven.

Troubadour

Ik heb al vanaf dat ik van mijn zakgeld mijn eerste blokfluit kocht toen ik 8 jaar oud was, een talent om muziek te maken, te entertainen en hiermee mensen blij te maken en te verbinden. Door live muziek voelen mensen zich op hun gemak en staan open voor elkaar. Al vanaf jongs af aan heb ik een hekel gehad aan harde muziek. Dit ging zelfs zo ver dat, wanneer mijn vrienden een avond gingen stappen, ik niet mee ging vanwege de harde muziek in de café’s en discotheken. Ik voelde me daar gevangen tussen de muren van geluid, waarbij een praten met elkaar vrijwel niet mogelijk was. Dit probleem wordt door veel mensen die ik spreek, nog te vaak ervaren tijdens familiefeesten. Mensen gaan hier naar toe vanwege een vriend of familielid die jarig is of een jubileum viert. Men wil daar mensen ontmoeten en gezellig bijpraten. Dit blijkt vaak alleen in de muzikale pauzes of in de garderobe te kunnen vanwege de “herrie”. Met live muziek op maat maak ik hier als Poptroubadour een einde aan.

Plezierige muziek maakt in mensen positieve energie vrij. Met positieve energie krijgen mensen creatieve plannen en ideeën. Ik vind het belangrijk dat deze plannen en ideeën direct kunnen worden gedeeld en hiermee echter worden. Dat is een reden waarom de muziek tijdens een feest waar ik mag spelen nooit te hard staat. Ik help mensen die een familiefeest geven met live muziek op maat voor een gegarandeerd geslaagd feest waar nog lang over na wordt gepraat.

En verder…

Met meer dan 300 aanvragen per jaar, waarvan ik er 120 kan aannemen, werk ik graag samen met collega’s in het veld die net als ik, muziek en entertainment inzetten als middel om openheid te creëren waarbinnen mensen weer echt verbinden. Hiervoor heb ik in 2014 de website Toptroubadours gelanceerd. Met deze samenwerking zorgen we ervoor dat de klant altijd de garantie heeft van een geslaagd feest, ook als de troubadour van de eerste keuze niet meer beschikbaar is.

Wij streven ernaar een geweldig feest te realiseren voor iedereen in Nederland die een familiefeest geeft. Een feest waar het weer echt gaat om de mensen op het feest.

Bovenstaande levensvisie vormt de basis van waaruit ik mijn activiteiten ontplooi als vader, echtgenoot, muzikant in deze bijzondere tijd als bewoner van deze prachtige planeet.