Inpakken en wegwezen

Inpakken en wegwezen

Iveco Daily Bakwagen

Spannend

Spannende plannen, zo schreef ik in mijn blog van november vorig jaar. Het jaar 2020 wordt het jaar van de uitvoering van nieuwe spannende plannen.
Vanaf september is ons laatste “kind” Yonian het huis uit gegaan om te gaan studeren in Groningen. Het was, na even wennen, toch heerlijk rustig thuis zonder kinderen. Heerlijk rustig? Misschien wel een beetje te rustig. En wat gebeurt er bij ons als het te rustig wordt? Precies, dan gaat er weer wat veranderen. 

Metalen constructie aanbouw

Pipowagen

Baudy (mijn vrouw) heeft al sinds haar kindertijd de droom om met een huifkar, of pipowagen door de wijde wereld te trekken. Dit is een verlangen dat steeds weer terugkomt. Ruim 2 jaar geleden zijn we begonnen met ons oriënteren naar de mogelijkheden om een pipowagen te laten bouwen. Dit bleek vrij makkelijk te realiseren. Er zijn een aantal bouwers in Nederland en pipowagens blijken erg hip te zijn. Deze worden met name door (kleine) campings aangekocht en verhuurd in de zomerperiode. Ons plan is echter een winterbestendige, één die op de openbare weg mag rijden, die zelfvoorzienend is en zo hadden we nog een hele lijst met wensen, waardoor het project behoorlijk toenam in moeilijkheidsgraad. Alleen maar leuk dus.

De camper

Op een gegeven moment hebben we besloten om niet een pipowagen, maar een pipocamper te laten bouwen, vanwege het verwachte totaalgewicht.
Maar ook met een camper, bleek de combinatie ruimte, materiaal en gewicht met elkaar in tegenspraak te komen. We willen wel een beetje ruimte, maar ook onder 3.500 kg blijven (dit is het maximale gewicht dat toegelaten is met een B rijbewijs). Een Pipocamper moet ook van hout zijn. Dit is weer zwaarder dan de gangbare kunststoffen die gebruikt worden in de caravan en camperbouw.
Vanuit het gezichtspunt “alles of niks” hebben we besloten de 3.500 kg grens los te laten. Zowel Baudy en ik zijn op dit moment dus bezig met het behalen van ons C1 rijbewijs.
In België heb ik een tweedehands Iveco Daily bakwagen kunnen kopen, met een toegestaan totaalgewicht van 7 ton. De bak is er afgehaald en op dit moment wordt er een metalen frame opgebouwd, dat voor de stevigheid moet gaan zorgen.

pipocamper binnenkant

Met de muziek mee

Ons laatste plan is, dat we vanaf mei 2020 in ieder geval een jaar met de pipocamper door het land zullen gaan reizen. Ook in 2020 verwacht ik weer 120 – 125 optredens te mogen gaan doen en gaan we aldus “met de muziek mee”. Daar waar een optreden is zullen we voor één of meerdere dagen onze camper neerzetten op camperplaats of camping. Zo zien we ook nog eens wat van Nederland. Ons boomstammenhuis in de Soesterduinen zal vanaf mei dit jaar worden verhuurd. Het wordt dus inpakken en wegwezen. Baudy geeft trainingen (CONSENT-Methode) in het hele land en reist sinds een half jaar per trein naar haar plaats van bestemming. Ze zal dit dus vanaf steeds wisselende vertrekpunten gaan doen.
Wil je onze pipocamper avonturen volgen, klik dan hier voor ons YouTube Kanaal Pipocamper en klik vervolgens op de rode knop “abonneren”.
Wordt vervolgd.............