Dit laten we toch niet gebeuren?

Dit laten we toch niet gebeuren?

Het behoeft geen betoog dat vrijwel iedereen in Nederland hinder heeft van de situatie rondom het Coronavirus. Misschien is er iemand in de familie of kennissenkring ziek, of ben je zelf rechtstreeks getroffen. En ook al ben je zelf niet ziek, de maatregelen die genomen zijn om het virus in te dammen laten weinigen onberoerd. Mensen moeten ineens thuiswerken, hebben kinderen die niet naar school gaan. Zij zijn dus niet alleen ook thuis, maar dienen ook nog huiswerk te maken en "les" te krijgen van pa of moe. Sommige mensen vrezen voor hun baan of hebben een bedrijf dat direct of indirect verliezen leidt door de maatregelen.

Aan de meeste veranderingen kunnen we weinig doen. We hebben ze te nemen voor wat ze zijn of we het nu leuk vinden of niet. Soms zijn er echter ook momenten waarop we wel wat kunnen doen. Voor jezelf, of voor anderen die in een moeilijke situatie zitten. Zo was mijn eigen agenda voor optredens op familiefeesten door de maatregelen ineens leeg en had ik ineens veel tijd, die ik, nadat ik van de eerste schrik bekomen was, nuttig wilde invullen.

Zorgcentrum

 

Wat kunnen we eraan doen?

Ik kwam er achter dat er op woonzorglocaties, verpleeghuizen en serviceflats veel eenzaamheid aan het ontstaan is. De ouderen durven vaak niet naar buiten en mogen sowieso geen familie ontvangen. Hier wilden we wat aan doen. Samen met Buro Vrijwilligerswerk uit mijn woonplaats Soest en de Stichting Welzijn Ouderen, hebben we een schema gemaakt waarin we met een aantal muzikanten en entertainers wekelijks langs de ouderenlocaties trekken om de mensen een muzikaal "hart onder de riem" te steken. En... mensen vinden het fantastisch. Vanachter het glas of vanaf hun balkon vergeten ze even dat ze eenzaam zijn. Er wordt meegezongen en meegeklapt, veel gelachen en af en toe wordt er een traantje weggepinkt.

Is er iemand uit jouw familie of kennissenkring die jij in deze tijd een onvergetelijke dag gunt? Wie viert zijn/haar verjaardag noodgedwongen alleen in zijn/haar woning. Wie is er eenzaam thuis? Ken jij iemand die zijn huis niet uit durft of kan en die jij in het zonnetje zou willen zetten?

Dan heb ik een heel bijzonder aanbod voor je?

Serenade a la carte

Serenade à la carte

Buiten in de tuin, of op straat, onder het balkon of voor het raam, kom ik op een veilige afstand mooie gezellige muziek spelen voor degene die jij een "hart onder de riem" wilt steken in deze moeilijke tijd.

De prijs voor een kort optreden is normaalgesproken 395,- Euro. Nu in deze crisistijd slechts 175,- Euro (inclusief reiskosten en btw). Ik speel hiervoor een half uur lang alle favoriete liedjes (naar keuze). Een echte serenade à la carte.

(Andere speeltijden altijd in overleg mogelijk)

Serenade à la carte

 

Wat zeggen anderen over deze serenades:

89ste verjaardag gevierd van mijn moeder onder het balkon. Arnoud is een geweldige zanger en gitarist, met een grandioos repertoire van de mooiste nummers uit de laatste 60 jaar, integer gezongen en gespeeld. Arnoud is plezierig aanwezig. Succes verzekerd. - Trudy

Het was geweldig zoals jij het doet met uitleg over de zanger of het lied. Ruime keuze van liederen. We zagen de mensen genieten, zelfs de demente mevrouw in mantelpakje zat steeds mee te zingen. Na afloop heb ik van iedereen lovende woorden gehoord. - Wil en Saskia

Wie gun jij een onvergetelijke dag in deze moeilijke tijd?

Bel 06 53238687 of vul het contactformulier in en ik neem direct contact met je op voor een muzikaal plan op maat.

(Ik beschik over eigen draagbare apparatuur, met eigen electriciteit, en ben dus 100% mobiel en ook vanachter glas goed te horen.) 

Serenade à la carte