En toen was het klaar!

En toen was het klaar!

Tamme kastanjes uit het bos

Arnoud pelt tamme kastanjes

Persoonlijk verhaal

Vandaag in dit herfstblog vertel ik je een persoonlijk verhaal. Zoals je weet ben ik muzikant. Als Poptroubadour trek ik het hele land door en speel op meer dan 120 gelegenheden per jaar, meestal verjaardagen of huwelijksjubilea en ook wel eens op een bedrijfsfeest of in een verzorgingstehuis. Daarnaast ben ik inmiddels 29 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw Baudy. We hebben drie kinderen en ... in september dit jaar was het zover. Onze jongste zoon Yonian (19 jaar) verliet als laatste het ouderlijk huis. Hij is gaan studeren in Groningen en verzekerde ons voorlopig niet thuis te komen. Onze oudste zoon Valentijn (24 jaar) woont al jaren op zichzelf en inmiddels samen met zijn lieve vriendin en haar twee kindjes. Onze dochter Talinka (21 jaar) is vorig jaar september vertrokken naar Australië om daar te gaan werken en is inmiddels van haar, in Australië, gespaarde geld een rondreis door zuid-oost Azië aan het maken. Waneer ze (waarschijnlijk) begin volgend jaar weer naar Nederland komt, zal ze ook haar eigen weg gaan zo is de verwachting.

Nevel in de Soesterduinen

Nevel in de Soesterduinen

Uitverkocht Herfstconcert 2019

Poptroubadour Herfstconcert 2019

Eerste keer weer krabben

Poptroubadour krabben

Lunchen in Groningen met Yonian

Lunchen in Groningen

Taak volbracht

Het feit wil dus dat Baudy en ik sinds september voor het eerst in bijna 25 jaar weer met z'n tweeën zijn. Hoe we het vinden? De eerste dagen onwennig en leeg, maar ook heerlijk. De eerste weken moe, gewoon moe. Veel slapen en 's middags ook nog even. Alsof er toch een last van onze schouders gevallen is. Wij hebben niet altijd de gebaande paden gelopen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze kinderen buiten het reguliere onderwijssysteem gehouden. We zien hoe ze daar nu de vruchten van plukken als zelfstandige en verantwoordelijke mensen. Maar dit is ons, zeker in het begin, niet door iedereen in onze omgeving in dank afgenomen. "Experimenteren met je kinderen dat doe je niet". En nu, nu we zien dat dit "experiment" meer dan geslaagd is, is het "taak volbracht" "mission accomplished".

Bellen blazen Soesterduinen

Bellen blazen Soesterduinen

Tijd voor elkaar

Nu alle kinderen het huis uit zijn, hebben Baudy en ik weer meer tijd voor elkaar (net als vroeger).

Zo zijn we afgelopen week heerlijk met z'n tweeën een paar dagen naar het Sauerland geweest. Lekker eten, fijne mensen, lekker wandelen en uitwaaien en plannen gemaakt voor de volgende fase in ons leven. Saai zal het niet gaan worden. We hebben weer spannende plannen, maar daarover wellicht een volgende keer meer.

Wil je reageren op dit blog? Dat zou ik leuk vinden. Laat jouw reactie dan achter in het commentaarveld hieronder.

Wandelen in het Sauerland

Wandelen in het Sauerland